Ambiera Forum

Discussions, Help and Support.

Create a new account, Search, or Login:
Name: Password:
Ambiera Forum > CopperCube > Feature requests and bug reports
Feature Request
Author Text

lucas007
Registered User
Quote
2022-04-02 05:34:27

Hi Niko

In the future, would it be possible to rotate a 2D overlay please ?


Arcanjo
Guest
Quote
2022-04-02 06:23:07

Overlays are 2D. I guess it's impossible.


lucas007
Registered User
Quote
2022-04-03 10:34:51

But why then other game engine can ?


sven
Registered User
Quote
2022-04-03 15:22:10

wrote:
But why then other game engine can ?


Depends how coppercube overlay has built and works it may be possible but does it have any use if it rotates i dont know.


hadoken
Guest
Quote
2022-04-03 16:31:26

I guess there's no urgent need for this @lucas007, but you could try a to camera parented 3D plane instead that can be easily rotated in CopperCube with or without scripting, just
make sure it has Transparent (alpha) Material (trans_alphach) with ZBuffer 0 (irrlicht Properties) set -> to make it render on top of anything else like a 2D overlay would do...


lucas007
Registered User
Quote
2022-04-03 20:40:46

Thanks for your help .


sulbcon
Registered User
Quote
2022-04-04 01:07:45

Errr... In the future I hope @niko can make us able to add to the coppercube API by defining some extra functions cos that'll help.


sulbcon
Registered User
Quote
2022-04-04 01:11:26

And also it would be really nice if we had access to override animated mesh's bones that is one thing I really wish coppercube had.


sulbcon
Registered User
Quote
2022-04-04 22:39:07

And please he should also Chang the theme color of the engine to black


just_in_case
Moderator
Quote
2022-04-05 19:37:53

If you guys want something that can be rotated and always appear on the screen then you simply use planemeshes or billboards and can convert them into 3D overlays, with a lil bit of scripting.

Use the command
ccbGet3DPosFrom2DPos

and
ccbGet2DPosFrom3DPos
to set the position of the planemesh on the screen or in front of camera always, or you can create a dummy 2D overlay to get the 2D position and then set the position of 3D planemesh as per that dummy overlay.


@sulbcon, for the animation part I do wish the same, and I think it might be possible for @niko to develop something like that.

for the Dark theme, CopperCube uses WxWidgets as UI framework and it might not be possible for @niko to bring Dark Mode to CC and his other apps based on wxWidgets until the developer of wxWidgets bring dark mode to their framework itself. Hope that makes sense.


sulbcon
Registered User
Quote
2022-04-05 20:12:05

But can't @niko Change from wxWidgets to something else...


Arcanjo
Guest
Quote
2022-04-06 04:11:15

Lucas your name is Bond. James Bond.


just_in_case
Moderator
Quote
2022-04-10 03:42:10

@sulbcon, I think I am not the right person to answer this question. @Niko should answer this by himself.


Arcanjo
Guest
Quote
2022-04-13 05:31:01

Rotate 2d objects of screen are NOT possible in Coppercube.
You have to fake it using billboards.


sulbcon
Registered User
Quote
2022-07-20 02:17:46

Err... Would it be possible for @niko to make the coppercube editor run on the coppercube engine to allow for plugins that work in realtime like behaviors work in runtime...


Create reply:


Posted by: (you are not logged in)


Enter the missing letter in: "Internation?l" (you are not logged in)


Text:

 

  

Possible Codes


Feature Code
Link [url] www.example.com [/url]
Bold [b]bold text[/b]
Image [img]http://www.example.com/image.jpg[/img]
Quote [quote]quoted text[/quote]
Code [code]source code[/code]

Emoticons


   






Copyright© 2020 Ambiera e.U. all rights reserved.
Privacy Policy | Terms and Conditions | Imprint | Contact